EVEN VOORSTELLEN


Tarieven


Portfolio


Veelgestelde vragen

Waarom een tekstschrijver?

Jij bent de expert en weet VEEL te vertellen over jouw bedrijf, zaak, dienst, product of idee. Soms TE veel. In jouw hoofd is ALLES even belangrijk. Het is de kunst van mijn vak om uit jouw verhaal de hoofdzaken goed te onderscheiden van de bijzaken. Ofwel: ik schrijf jouw lang en warrig verhaal beknopt en kernachtig op. Zonder moeilijke taal en helder voor elke lezer. Zodat zelfs een kind het kan begrijpen.

De meerwaarde van een tekstschrijver?

Veel (opgeleide) mensen menen dat ze best wel redelijk kunnen schrijven. Maar is het goed genoeg voor publicatie op een website, voor printwerk of duur drukwerk? Zonde van je geld en je reputatie als daar achteraf een zeer ongemakkelijke slordigheid in staat. Of dat relevante informatie (een tijd, datum, locatie, website, telefoonnummer, e-mailadres) zelfs geheel ontbreekt. Ik let namelijk op alles.

Stel ik heb een opdracht. Wat nu?

Contacteer mij en omschrijf jouw opdracht. Meestal heb ik daarna nog wat vragen voor je. Zodra alles helder is, bepaal ik de totaalprijs. Ga je akkoord, dan stuur ik je een iDEAL-link om het bedrag alvast te voldoen. Zo verzeker ik mij ervan dat mijn tijd ook daadwerkelijk is betaald. Daarna lever ik zo snel mogelijk mijn werk aan. Soms al dezelfde dag. Heb je nog aanpassingen, dan voer ik die uiteraard door.

Hoe zit het met tekstbureaus?

Ik ben kwalitatief gelijkwaardig aan (maar gelukkig voor jou goedkoper dan) een tekstbureau of reclamebureau doordat ik fulltime woon en werk vanuit de camper.Ik ben een afgestudeerd Neerlandicus en heb mijn sporen verdiend bij tekstbureaus, uitgeverijen, krantenredacties en reclamebureaus. Daarnaast heb ik ervaring met grafisch- en webdesign (en mijn vriendin met fotografie). Ofwel: alles-in-een!

Iemand anders is goedkoper?

Een lage(re) prijs weerspiegelt vaak een gebrek aan ervaring. Die persoon zal meer tijd nodig hebben om de klus te klaren. Vaak tegen een veel lagere eindkwaliteit. Veel van mijn collega's bieden een lage lokprijs en vervolgens de echte werkzaamheden tegen forse meerprijzen. Let dus goed op of alles daadwerkelijk inclusief is. Bij mij is het makkelijk. De prijs is de prijs. Altijd alles inbegrepen.

Kun je eerst een proefopdracht maken?

Ha! Als ik 1 euro kreeg voor elke keer dat mij deze vraag is gesteld... Een proefopdracht vraag je aan een beginnende tekstschrijver, die nog nooit heeft gewerkt voor echte zakelijke opdrachtgevers. Laat je geruststellen door het ruime overzicht van (meer dan 200!) door mij geschreven teksten (zie mijn portfolio hierboven).

Een website? Fotografie? En grafische vormgeving?

Ja, ja en ja. Ik ben gespecialiseerd in CMS-webdesign en daarvoor ben ik ook bekroond. Sindsdien ontwerp ik op verzoek nog regelmatig een website, zoals deze die je nu bekijkt. Mijn nieuwe liefde is grafisch design, dus ook hiermee ben ik je graag van dienst. En de foto's? Die maakt mijn vriendin en digitale campernomade Petra Smit. Dus voor sommige opdrachten komen we gezellig met zijn tweetjes!

Doe je ook vertalingen? Engels? Duits? Frans?

Engels wel. Voor Duits kun je terecht bij mijn collega Rosalie Kreuijer. Deze Groningse Neerlandica woont al sinds 1999 in Leipzig en is daar zelfs één van de weinige Nederlandse stadsgidsen! Daarnaast runt ze een professioneel vertaalbureau waar je gerust terecht kunt voor vertalingen Nederlands-Duits en Duits-Nederlands. Voor Frans (of andere talen) heb ik momenteel geen aanbevelingen.