EVEN VOORSTELLEN


Tarieven


Je kunt mij inhuren voor:

Interview, Concept, Tekstschrijven, Fotografie, Vormgeving en Webdesign

Portfolio


HIRE PATRICK

Please enter the code:

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.


Veelgestelde vragen

Er zijn meer tekstschrijvers. Waarom moet ik jou kiezen?

Dat je deze website hebt ontdekt getuigt al van jouw goede smaak. Als je gauw een tekstschrijver nodig hebt, kan ik vanavond of morgen al jouw tekst aanleveren. Mijn klanten waarderen die flexibiliteit. Jij weet veel te vertellen over jouw bedrijf, zaak, dienst, product of idee. Maar ik weet precies hoe ik jouw verhaal op de juiste wijze kernachtig kan opschrijven. Tekstschrijven doe je namelijk samen. Dat is het geheim.

Waarom heb ik überhaupt een tekstschrijver nodig?

Veel (opgeleide) mensen menen dat ze best wel redelijk kunnen schrijven. Maar hoe weet je zeker dat jouw tekst goed genoeg is? Of helemaal goed is? Vaak maakt een tekst onderdeel uit van een groter geheel (website, printwerk of duur drukwerk). Zonde van je geld en je reputatie als daar een zeer ongemakkelijke of onprofessionele slordigheid in staat. Of dat de juiste belangrijke informatie zelfs geheel ontbreekt. Daarom ben ik er. Ik zorg dat alles keurig klopt.

Stel ik heb een opdracht voor je. Hoe werkt dat nu precies?

Vul hierboven het contactformulier in. Daarna bespreken we via mail of telefoon jouw mogelijke opdracht. Vaak hebben we ook nog vragen voor elkaar. Als alles duidelijk is, mail ik je snel mijn offerte toe. Mail je terug dat die akkoord is, dan vraag ik je om (een deel van) het bedrag alvast te voldoen. Zo weet ik zeker dat het een serieuze opdracht betreft. En ben jij verzekerd van mijn tijd en snelheid.

Hoe verhoud ik mij tot andere tekstschrijvers en tekstbureaus?

Ik ben een afgestudeerd Neerlandicus die zijn sporen heeft verdiend bij tekstbureau, uitgeverij, krantenredactie en reclamebureau en daarnaast passie heeft voor webdesign en grafisch design. Ik reken geen 1 cent per woord omdat een tekstboodschap kort en krachtig hoort te zijn en ik anders geneigd zou zijn om meer woorden te gebruiken dan nodig. Ik ben kwalitatief gelijkwaardig aan maar goedkoper dan bureaus doordat ik fulltime woon en werk vanuit de camper.

Iemand anders biedt een veel lagere prijs. Hoe kan dat dan?

Een opvallend lage prijs weerspiegelt vaak een gebrek aan ervaring. De tekstschrijver in kwestie zal meer tijd nodig hebben om de tekst te maken. Maar reken ook op een veel lagere eindkwaliteit. Het is ook mogelijk dat niet alle kosten zijn inbegrepen in de offerteprijs. Veel tekstschrijvers bieden een laag instapbedrag en de echte werkzaamheden tegen meerprijzen. Zo loopt je bedrag snel op en valt aanzienlijk hoger uit. Let dus goed op bij offertes of er verborgen kosten zijn.

Kun je eerst een proefopdracht maken voordat ik beslis?

Een proeftekst schrijven is een vraag aan beginnende tekstschrijvers, die nog nooit teksten hebben geschreven voor opdrachtgevers. Het ruime overzicht van (meer dan 200!) eerder door mij geschreven teksten (zie mijn portfolio hierboven) zal jou er vlug van verzekeren dat ik een ervaren tekstschrijver ben. Al deze werkgebieden waren ooit nieuw voor mij om over te schrijven. Als tekstschrijver is die frisse blik juist een voordeel. Laat je verrassen door wat ik voor jou bedenk.

Een website? Foto's? En vormgeving?

Ja, ja en ja. Sinds ik in 2002 de website van de Gemeente Sint Anthonis ontwierp, heb ik mij gespecialiseerd in CMS-webdesign en daarvoor ben ik ook bekroond. Sindsdien ontwerp ik op verzoek nog regelmatig een website, zoals deze die je nu bekijkt. Mijn nieuwe liefde is grafisch design, dus ook hiermee ben ik je graag van dienst. En de foto's? Die maakt mijn vriendin en digitale campernomade Petra Smit. Dus voor sommige opdrachten komen we gezellig met zijn tweetjes!

Doe je ook vertalingen? Engels? Duits? Frans?

Van en naar Engels lukt me in de meeste gevallen zelf nog wel. Voor Duits kun je terecht bij mijn collega Rosalie Kreuijer. Deze Groningse Neerlandica woont al sinds 1999 in Leipzig en is daar zelfs één van de weinige Nederlandse stadsgidsen! Daarnaast runt ze een professioneel vertaalbureau waar je gerust terecht kunt voor vertalingen Nederlands-Duits en Duits-Nederlands. Voor Frans (of andere talen) heb ik momenteel geen aanbevelingen.