E-boek(en) bestellen:

Eén of meerdere e-boeken bestellen gaat heel simpel. Geef mij de titel(s) door. Vervolgens mail ik je vanzelf voor de betaling.


PDF E-boeken


NOX ATRA

Patrick Haverkate

In deze poëziebundel blikt de veertig geworden dichter terug op vele jaren vrouwenjagen. Van verliefdheden tot de gemiste grote liefde. Geschreven op het keerpunt tussen verwerping en verlangen. Een voortdurend dichtersgevecht tussen hart, hoofd en hunkering.

Ebook

PDF

5 euroOMNIBUS

Patrick Haverkate

Alle voorheen losse (EPUB) e-boeken van Patrick Haverkate nu samengesmeed ende gebald tot één brok boekwerk in deze handzame PDF (600+ pagina's).

Ebook

PDF

10 euro


EPUB E-boeken


69 IK KOM

Patrick Haverkate

In deze heerlijke gedichtenbundel wijdt de dichter negenenzestig pagina's poëzie aan de allerbeste, allerlekkerste en hem meest bijgebleven vrouwen. Eén voor één werkt de dichter ze nog eenmaal af als ze in zijn herinnering de revue passeren. Maar de grote vraag blijft natuurlijk: wie komt er op nummer 1?

Ebook

EPUB

5 euroATLAS MINOR

Patrick Haverkate

In Atlas Minor gaat de dichter voor het eerst 

genadeloos de confrontatie aan met zichzelf. Hij bekijkt zichzelf kritisch, met de wijsheid van de afstand en de nabijheid van zijn schaduw. Dwingt zichzelf tot het herbezoeken van pijnlijke momenten in zijn herinnering. Zijn woelige liefdesleven. Gekwetste gevoelens. Onvervulde verlangens. Hij raakt zijn verdriet opnieuw aan. Hij rakelt op wat zijn wederhelften reeds vergeten zijn. Hij graaft op wat zij het liefst voor altijd onder de grond verstopt in het donkerste donker wilden houden. De dichter, die in de vorige eeuw nog mystiek nastreefde en de taal personificeerde, staat nu voor het eerst open, transparant en naakt voor zijn eigen geschiedenis, die al jarenlang elke toekomst en kans op geluk lijkt te verijdelen. Daarmee is Atlas Minor Patrick Haverkate's meest persoonlijke bundel tot nog toe.

Ebook

EPUB

5 euroEVA LIBERA

Patrick Haverkate

Eva Libera is het verhaal van een week. Eén week waarin alles samenkomt, waarin alles gebeurt. Zeven dagen van de week, zeven hoofdstukken. Sneller geschreven en beleefd dan les trains à grande vitesse. Eva heeft alles. Een vriend, een baan en een vader die schrijver is. En dan verliest ze alles. Zoals ik al zei, het gebeurt allemaal in één week. Als de volledig neerslachtige Eva vervolgens ook zelf besluit 'eruit te stappen', vindt ze op het laatste moment een geheimzinnige sleutel. De sleutel en de daaropvolgende zoektocht die ontstaat, zullen haar leiden tot een vakantiehuis in Normandië, waar ze letterlijk de ontdekking van haar leven doet.

5 euro

Ebook

EPUBDE RODE KATER

Patrick Haverkate

Een uitermate spannend kort verhaal. Twee Limburgse meisjes voor het eerst samen op zussendag in Amsterdam worden brutaal gekidnapt door loverboys en in Spanje aan het werk gezet in de prostitutie. Maar dan beramen ze dapper een ontsnapping...

Ebook

EPUB

1 euroDE FLAAI

Patrick Haverkate

De hartsvriendinnen Carmen en Pepa besluiten liftend vanuit Spanje naar Nijmegen te gaan, waar ze aan het eind van de zomer gaan studeren. Maar onderweg krijgt Pepa heimwee en Carmen staat voor een lastige keuze...

Ebook

EPUB

1 euroAKKETOTTER

Patrick Haverkate

Een kort dichtepos over twee broers die in hun jeugd samen iets verschrikkelijks meemaken en dit nog steeds dagelijks op eigen wijze als een geheim met zich meetorsen.

Ebook

EPUB

1 euroDE ABYSS

Patrick Haverkate

Verbannen nu ook door zijn allerliefste muze is de banneling in De Abyss gedoemd zijn verdere dagen te slijten. Nooit wetend of de schimmige lichtschijnsels hem dichter naar een mogelijke uitgang lokken of juist dieper het raadselachtige doolhof in. Misschien is dit wel waar hij thuishoort. De Abyss leest als een zelfconfronterende rituele dans tussen de debuterende schrijver en zijn alter ego de ik-figuur.

Ebook

EPUB

10 euroEXTRALARGE

Patrick Haverkate

Deze bijzondere bundel bevat de eerste drie dichtbundels van Patrick Haverkate, aldus combinerend een periode van vijftien jaar dichterschap. Zij omvat allereerst alle gedichten die in de periode 1998-2004 zijn verschenen in de Nederlandse en Vlaamse literaire tijdschriften (Van de Schim en de Fragmenten), aangevuld met ongepubliceerd materiaal uit dezelfde periode (Vogelmans Woestijn) en bovendien voorzien van nieuw werk, een handvol nieuwe gedichten geschreven aan het eind van 2012 (De Vrijman).

Ebook

EPUB

5 euroDE VRIJMAN

Patrick Haverkate

Acht jaar lang leek Patrick Haverkate als dichter van de aardbodem verdwenen. In de vergetelheid geraakt. Of wilde hij gewoon zelf niet gevonden worden? Nu, aan het eind van 2012, vlak voor de wereld vergaat, is hij teruggekeerd en met hem een handvol nieuwe en veelbelovende gedichten. Heeft hij het nog in zich? Oordeel zelf.

Ebook

EPUB

5 euroVOGELMANS WOESTIJN

Patrick Haverkate

In 2004 verlaat Patrick Haverkate gekweld door gebroken liefde zijn studiestad Nijmegen. Hij verhuist hij naar het pittoreske dorpje Holten aan de Holterberg, voornemens om hier eindelijk zijn 'grote boek' te schrijven. Maar het loopt anders. Omwille van de allesverzengende liefde voor het mooie meisje Eva -femme fatale- vernietigt de dichter tijdens een noodlottige avond vrijwel zijn volledige levensoeuvre. Meer dan duizend originele gedichten, verhalen en aantekeningen gaan voorgoed verloren. Slechts enkele (tot dan ongepubliceerde) gedichten blijven gespaard van deze vernietiging en zijn bijeengebracht in dit kleine maar bijzondere dichtbundeltje.

Ebook

EPUB

5 euroVAN DE SCHIM EN DE FRAGMENTEN

Patrick Haverkate

Een verzameling van alle gedichten van Patrick Haverkate die in de periode 1998-2004 zijn verschenen  in de Nederlandse en Vlaamse literaire tijdschriften. Geschreven door Patrick Haverkate tijdens en vlak na zijn studietijd (Nederlands aan de universiteit van Nijmegen).

Ebook

EPUB

5 euro